Ha van hangdrumod/handpened, de nem tudod hogy tanulj meg rajta játszani…Ha régóta szeretnéd kipróbálni… Akkor ez ez oldal most neked szól…

A handpan egy különleges új generációs, speciális fém ötvözetből készült ütős hangszer, amit 2000-ben alkotott meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény van egymáshoz rögzítve, melynek az alsó részén kör alakú kivágás (GU) adja a basszus hangokat, a tetején a hang körök pedig magát a skálát. Hangja nagyon éteri és varázslatos.

Ha hatalmába kerített ez a varázslatos hangszer, de nem mersz venni, mert nem vagy biztos benne, hogy van-e hozzá készséged tudd, hogy fordulhatsz hozzám. Az óra idejére tudok hangszert biztosítani és tapasztalatom szerint kb max 5 alkalomra van szükség ahhoz, hogy kicsit ráérezz az ízére és megszülessen benned a nagy döntés. Ez egy valóban nagy döntés mind anyagilag, mind szellemileg és befektetett idő tekintetében, mert igazán jó “eredményt” sok gyakorlással lehet elérni. 

Nem szükséges hozzá zenei előképzettség,

az alapokat amúgy is át fogjuk venni. Ami viszont nagyon szükséges, az a lelkesedés és sok-sok gyakorlás, valamint némi ritmus érzék. A ritmusérzék egy szorongást keltő gondolat tud lenni, pedig az egyik legtermészetesebb dolog, hiszen szinte minden az életünkben egy ritmust alkot. Kezdve a szívverésünktől, légzésünktől, lépéseinken át és a lista végtelen, mert a napjaink, éveink is ritmust alkotnak és maga a természet is. Nem kell tőle félni. Minden gyakorlás kérdése. 

Ha már van hangszered, némi gyakorlatod, bele tudunk menni egy kis zeneelméletbe, célzottan a Te hangszeredet nézve, hogy lássuk milyen harmóniákat lehet kihozni belőle. Tudok segíteni abban, hogyan kell egy számot komponálni, illetve ritmus, ritmus, ritmus… Nem vagyok profi dobos, de amit tudok, nagyon szívesen átadom. 

Kapcsolat

Telefon

+36 20 999 4779

Email

pantamlady@gmail.com